GuldBageren Top

Pandekager med æblekompot

Bedøm
34 bedømmelser
Fremgangsmåde

4 portioner

Citronfløde:

Begynd med citrofløden. Pisk fløden til fast skum. Tilsæt citronsaft og citronskal samt flormelis. Stil det i køleskab indtil servering.

Kompot:

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Bland æblestykker, vand, citronsaft og sukker i en kasserolle og lad det simre, til æblestykkerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme. Stil det på køl indtil servering.

Pandekager:

Pisk æg og mælk sammen, tilsæt hvedemel, salt og vaniljesukker og bland det godt. Tilsæt fløden og lad det stå i 10 min.

Bag pandekagerne på en pande, (ca. 1 1/2 dl til hver pandekage)

Anret pandekagen med en skefuld æblekompot og citronfløde ved siden af. Drys med hakkede valnødder og rørsukker.

Ingredienser

Pandekager

3 æg

2 dl mælk

1 1/2 dl hvedemel

1/2 tsk. salt

1 spsk. vaniljesukker

2 dl fløde

Kompot

4 æbler

1 dl vand

1/2 dl friskpresset citronsaft

2 dl sukker

1 spsk. vaniljesukker

2 tsk. kardemomme

Citronfløde

1 1/2 dl piskefløde

saft og skal fra 1/4 citron

2 tsk. flormelis

Pynt

1 dl valnødder

1 spsk. rørsukker

smør eller margarine til stegning af pandekager

Vi er din lokale håndværksbager

Du finder os på hjørnet, nede ad gaden og lige i nærheden - på morgenbordet, under dit pålæg og til dessert. Som din lokale håndværksbager sætter vi en ære i at bage, så det smager. Gamle teknikker, gode råvarer og nye tendenser er en helt naturlig del af vores arbejdsdag. Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Vi elsker dej

GuldBageren A/S

Håndværkervej 32, DK-6710 Esbjerg V

Tlf.: 7028 2828, Fax.: 70282829

E-mail: GuldBageren@GuldBageren.dk

Bager
Moove Advertising